Monday, August 25, 2014

Omega membakar lemak dan menjadikan anda kurus!


Assalamualaikum..

Pernah dengar kan Omega-3 fatty acids? Atau dalam bahasa melayunya, Asid Lemak Omega-3. Tahu tak apa fungsinya? 

Haa.. Jom kita story mory mengenai kepentingan Asid Lemak Omega-3 ni hari ni.

Apakah itu Omega-3? 
Omega-3 adalah nama yang diberikan kepada rantaian asid lemak politak-tepu yang panjang (yang mempuyai banyak ikatan). Asid lemak mempunyai minyak-minyak penting yg diperlukan untuk menjamin kesihatan kerana tubuh kita tidak dapat menghasilkannya sendiri. Malah, ia juga boleh mengakibatkan kegagalan untuk berkembang, melainkan asid lemak ini hadir di dalam makanan yang diambil. Asid lemak boleh ditemui di dalam ikan. Kajian nutrisi telah membuktikan bahawa minyak ikan amat kaya dengan asid lemak Omega-3, asid lemak inilah yang melindungi ikan-ikan laut dalam kerana ia mempunyai takat beku yang rendah dan membantu memanaskan ikan ketika berada di lautan yang paling sejuk. Ikan-ikan semestinya mati kebekuan sekiranya ketiadaan lapisan lemak ini.

Asid lemak Omega-3 telah terbukti penting dalam mengurangkan serangan penyakit jantung, angin ahmar, kanser, kegemukan, penentangan insulin, kensing manis, asma, artiritis, lupus, kemurungan, skizofrenia (penyakit mental) gila meroyan, penyakit Alzheimer dan pelakuan hiper aktif (ADHD) di kalangan kanak-kanak.


Kepentingan Omega-3 terhadap kesihatan

Banyakkan kepentingan Omega-3 untuk tubuh kita? 

Tapi, dalam entry ni saya nak fokus lebih bagaimana Omega-3 membakar lemak dan menjadikan anda kurus!


Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis


Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan 


√ Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda) 


√ Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenagaJika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak —> Anda boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda 

3 cara Omega-3 lemak akan membantu anda mengurangkan berat badan
·       Lemak omega-3 membantu anda mengawal kelaparan anda dengan menstabilkan paras gula darah anda 
·       Satu kajian Australia menunjukkan bahawa apabila orang yang mengikuti program senaman mengambil omega-3, menunjukkan pembakaran lemak yang lebih tinggi berbanding dengan orang yang bersenam tanpa pengambilan omega 3


Omega 3 dalam omega guard mampu membantu membakar lemak dan membantu anda menurunkan berat badan kepada berat ideal yang diinginkan :)
Seperti yang sentiasa saya pesan pada pengamal supplemen atau makanan kesihatan, perlulah mengambilnya secara konsisten, barulah dapat melihat hasilnya. Jangan dipersalahkan lagi produk jika anda tidak konsisten dan makan ikut mood sahaja. OK? Lagipun, ini hanya supplemen, bukannya ubat. Kesannya adalah bergantung pada penerimaan badan individu itu sendiri. 

Untuk kesan yang lebih cantik, boleh pertimbangkan untuk emngambil SET KURUS LENGKAP SHAKLEE ^__^

** Ingin dapatkan diskaun sehingga 20 %, mendaftarlah sebagai ahli hari ini :)
Menjadi pengguna bijak!


Hubungi untuk konsultasi percuma & maklumat lanjut: 
--------------------------------------------------- 
Elda Malissa 
✿Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1063253 ] 
✎ PM : https://www.facebook.com/messages/healthybetteryou 
✆ Contact No | :016 303 1954 @ 0163031954 
✍ Blog: http://lovethepreciouslife.blogspot.com/ 
COD : Sekitar Sg. Petani, Seberang Jaya dan Permatang Pauh. 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **No comments:

Post a Comment