Wednesday, May 06, 2015

VIVIX Telah Mengubah Perspektif Ayah Terhadap Supplemen! Happy :)

Assalamualaikum semua..

Sembang2 mengenai VIVIX lagi. 


Beberapa hari yang lepas, suami saya alami simptom2 nak demam. Mula batuk sikit2. Jadi, suami tanyakan pada saya Vitamin C ada lagi tak untuk dia makan. Of course lah adakan, sebab memang kena buat stok. Hehe. Vitamin C ni dah jadi kami punya "ubat" untuk atasi sakit demam selsema. Entah berapa lama dah tak pegi klinik ambil ubat. =)

Eh, ni nak cerita pasal VIVIX ataupun Vitamin C?? >_<

Sambung sikit lagi cerita, saya syorkan suami minum air bancuhan VIVIX. Terkejut suami! 
Soalan si suami : "Eh, bukan VIVIX untuk berhenti merokok ka?"
Jawab saya : "VIVIX ni untuk banyak masalah kesihatan sebenarnya.."
Suami sekali lagi berkata : "Betui ka ni? Biaq betui boleh untuk macam2! Entah kata ja boleh untuk macam2
."

Ayat sinis sangat kan? Hehehe.. Suami memang kadang2 boleh bersikap prejudis sangat. Hihi. Tak salahkan sebab dia bukan jenis kaki supplemen. Hehe. Tapi, bila saya bagi, dia makan ja. :D

OK, memang VIVIX banyak fungsi. Speciality untuk merawat sel2 badan dalam badan sehingga ke peringkat DNA. VIVIX mengandungi Resveratrol yang merupakan antioksidan yang kuat, dan sah2 lah boleh menghapuskan radikal bebas kan?

Bagaimana VIVIX bertindak dan berfungsi?

◙ Memperbaiki DNA. 
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

◙ Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. VIVIX membantu menguatkan sel tubuh.

◙ Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan. 

Kisah ayah dan VIVIX ;)

Bulan lepas saya ada belikan sebotol VIVIX untuk ayah saya yang sering mengadu sakit sendi, sakit lutut. Biasalah dah tua kan. Ayah pula telah bekerja seawal usia dia menginjak remaja lagi untuk menanggung keluarga kerana datuk meninggal masa ayah masih muda lagi. Selain sakit sendi, ayah juga ada darah tinggi, tiap bulan kena pegi cek di hospital. 

Sebelum ni saya ada juga belikan vitamin2 lain, seperti Ostematrix untuk beri kelegaan pada sakit2 badan ayah, Garlic Complex untuk  dan kawal darah tinggi. Tapi, ayah tak berani nak makan. Sangat rigid dengan 'kepercayaan' dia pada ubat hospital. So, hari tu belikan VIVIX kat ayah untuk cuba. 


Alhamdulillah. Call mak selepas 3 minggu ayah start consume VIVIX, mak kata ayah kamu minta beli yang VIVIX tu lagi. Hihi.. Gembira dalam hati sebab ianya serasi dengan ayah. Sakit2 sendi pun dah beransur lega, makin bertenaga. Makin tak betah lah si ayah ni nak duduk rumah kot. Hihi. Orang dah bekerja berpuluh tahun, tiba2 bersara duduk rumah tanpa buat apa, rasanya dia rasa serba tak kena kot. Ada saja yang nak dibuatnya. Hihi.


Walaupun harga agak mahal, tapi hati saya tetap happy! Bila lagi nak berbakti pada orang tua kan? Kita cuba balas dengan memberi mereka rasa bahagia. Badan sihat, mesti mood pun OK, happy :)

Nampaknya, bulan ni terbaik lah nak grab VIVIX ni! Boleh beli 2 botol terus! Beli 2 botol dengan keahlian, dapat lagi extra 5% diskaun. Fuh! Terus nak beli 2 botol untuk mak dan ayah, seorang sebotol. Tahan lah 2 bulan setiap botol. 



Bulan ni kan ada promosi YES pakej untuk pembelian 2 botol VIVIX. 
Sangat menguntungkan beli bulan ni. 

Tanya saya jika anda nak tahu lebih lanjut 😉



Hubungi untuk konsultasi percuma & maklumat lanjut: 
--------------------------------------------------- 


✿Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1063253 ] 
✎ PM : https://www.facebook.com/messages/healthybetteryou 
✆ Contact No | :016 303 1954 @ 0163031954 
✍ Blog: http://lovethepreciouslife.blogspot.com/ 
COD : Sekitar Sg. Petani, Seberang Jaya dan Permatang Pauh


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **



**Kos penghantaran adalah RM10 untuk Semenanjung Malaysia dan RM20 untuk SABAH & SARAWAK. 



** Setelah anda membeli menerusi online, boleh lah menghubungi saya untuk mengetahui cara makan suplemen yang sesuai atau juga boleh lihat pada Jadual Makan di atas :) 



** Atau jika anda ingin menikmati diskaun sehingga 25%, boleh lah mendaftar sebagai ahli shaklee :) Baca sini (link) keistimewaan menjadi ahli :)