Thursday, July 17, 2014

Keajaiban dan Kelebihan kandungan dalam Vivix

Assalamualaikum..

VIVIX lagi??! Hah! Semestinya :)
Bulan ni kan promosi VIVIX, tak grab, hang memang rugi! Hihi.
Sebab tu nak cerita banyak-banyak pasal VIVIX ni, supaya anda semakin faham dan semakin kenal dengan VIVIX. Mana tau lepas tu jatuh cinta kan? Hehe.

Kerana bulan ni paling berbaloi beli VIVIX? Sebab dengan tempoh promosi ni anda bakal mendapat penjimatan hebat. Mahu tau apa penjimatan hebat itu? 
  • [PROMOSI JULAI] Buy 6 FREE 1 :- Anda jimat RM475 untuk sebotol VIVIX (percuma) + FREE postage (RM10) + FREE membership (RM65) + Cash bonus (RM250)! Haa.. kira sendiri berapa penjimatan bakal anda dapat.
  • BUY 2 :- FREE membership (RM65) + FREE postage (RM10) + Cash bonus (RM30)!
Apa best dapat FREE membership pula? Baca sini >> KEISTIMEWAAN MENDAFTAR AHLI


Kenapa yang kecoh sangat pasal VIVIX ni? Ada apa dengan vivix? Untuk pengetahuan semua vivix adalah juga dipanggil minuman botanik yang mengandungi campuran ekstrak grape, polygonum cuspidatum, elderberry dan purple carrot


Baca testimoni VIVIX sini >> TESTIMONI VIVIX


Kenapa shaklee gunakan Anggur Muscadine ni? Tidak menggunakan anggur biasa? Ha inilah yang kita kena tahu dan itulah perbezaan shaklee.

APA KEISTIMEWAAN ANGGUR MUSCADINE?


  • Kaya dengan fiber. Fiber diperlukan untuk penghadaman yang baik. Maka ia sangat sesuai untuk pembuangan yang lawas, untuk masalah buasir juga sesuai. Sebagai perbandingan untuk kandungan fiber, satu biji anggur muscadine mengandungi 5x lebih fiber dari  anggur biasa. Menakjubkan bukan? Pendek kata 1 anggur muscadine bersamaan dengan 5 biji anggur biasa untuk dapatkan kandungan fiber yang sama.
  • Lebih berkhasiat dari anggur biasa dan mengandungi kalori rendah.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin berdiet kerana ia adalah rendah dengan kalori. Dan juga dengan anggur muscadine anda akan merasa kenyang kerana ianya tinggi dengan fiber. Jadi bila rasa kenyang, kita tak rasa nak tambah makanan masuk dalam perut. Sangat sesuai bagi mereka yang berdiet.
  • Penuh dengan khasiat antioksidan. Antioksidan ini boleh melawan radikal-radikal bebas yang ada disekeliling kita seterusnya dapat mengurangkan risiko penyakit-penyakit berbahaya seperti sakit jantung, kanser dan Alzheimer (sejenis penyakit lupa/nyanyuk)
  • Dalam anggur muscadine ada mengandungi allegic acid di mana ia dipercayai boleh menghalang sel kanser dari merebak (mengikut American Institute Of Cancer Research). 
  • Anggur muscadine juga mengandungi 2x vitamin C berbanding anggur biasa.
Wah banyak betul keistimewaan anggur muscadine ni maka tidak syak lagi iainya adalah salah satu bahan utama dalam penghasilan vivix ini.

APA KEISTIMEWAAN POLYGONUM CUSPIDATUM?


Ia dikenali juga sebagai Japanese Knotweed. Kalau mengikut amalan tradisional cina, ianya digunakan untuk jaundis, bronkitis, tekanan darah, kesihatan usus, kesihatan jantung dan juga masalah haid tidak datang.

  • ianya kaya dengan RESVERETROL. Resveretrol ini adalah agen antioksidan dan sangat bermanfaat untuk melawan radikal bebas. Keistimewaan resveretrol ini ialah dia anti kulat, anti radang, anti bakteria, anti viral. Wah banyak anti dia ni :)
  • Polygonum Cuspidatum ini adalah IBU KEPADA RESVERETROL!
  • Resveretrol adalah agen anti penuaan yang sangat berkesan. Resveretrol mengaktifkan agen pelindung sel dan boleh repair sel hingga peringkat DNA. Jadi jika anda inginkan kulit muda dan berseri 10 tahun lebih muda, jagalah ia dari sekarang, cuba vivix! Pasti tak menyesal kerana ia berupaya melindungi kulit dari kedut dan masalah kulit yang menghadapi penuaan. Ianya bukan mencegah tua, tapi melambatkan penuaan sel.
  • Sangat berguna untuk masalah salur darah yang sempit, di mana ia bantu merawat masalah ED atau pun mati pucuk di kalangan lelaki. Mati pucuk dikaitkan dengan salur darah yang sempit/tersumbat di mana lelaki akan mendapat masalah mati pucuk.
  • Meningkatkan metabolisma. Bila metabolisma semakin merudum maka anda maka sikit pun akan cepat naik berat badan. Sangat sesuai untuk mereka yang berdiet.


APA KEISTIMEWAAN ELDERBERRY?


  • Elderberry mengandungi flavonoid. Biasanya bermanfaat untuk masalah keradangan dan inflammation (contoh paling senang kalau luka tu jadi macam merah, panas. Lebih senang nak faham macam bisul tu pedih oooo)
  • Sangat bagus untuk demam, selsema, sakit tekak, keletihan, batuk dan sakit-sakit badan. Jika ada tanda macam nak demam boleh segera ambil vivix tau. Ianya insyaAllah boleh mengurangkan sebanyak 50% simptom yang datang.
  • Elderberry berupaya untuk meningkatkan sistem imun.
  • Dalam kajian yang dilaporkan dalam The Jurnal Of International Medical Research pesakit selsema yang diberikan jus elderbery dapat sembuh dari selsema dalam tempoh 3 hari berbanding yang diberikan ubat biasa mengambil masa selama 7 hari.
  • Sangat bagus untuk melancarkan aktiviti penghadaman, bermanfat untuk masalah sembelit dan cirit birit.
  • Elderberry boleh merangsang pengeluaran cytokines yang mana ia adalah satu protein yang mengawal tindakbalas sistem imun kepada penyakit dan jangkitan.

MANFAAT DAN KELEBIHAN PURPLE CARROT


Banyak manfaat dan kelebihan purple carrot ni antaranya:
  • mengandungi tinggi antocianin. Apakah antocianin ini? Ianya adalah pigment yang membuatkan warna purple pada carrot tersebut. Senang cerita antocianin ni bermanfaat untuk antioksidan.
  • kalori rendah dan kaya dengan fiber, vitamin K, vitamin C, potassium.
  • Lebih kaya dengan antioksidan berbanding carrot yang berwarna kuning.
  • Ianya adalah anti carcinogen atau dengan kata mudah adalah agen anti kanser. Sangat bagus untuk kanser usus kerana ada kajian dari Department Of Nutrition & Food  Science at the University of Maryland. Ini kerana ANTOCYANIN itu sendiri berupaya untuk menghalang pertumbuhan sel kanser.
  • Sangat bagus untuk pesakit rheumatoid arthrithis (sejenis sakit sendi) kerana ia mengandungi agen anti radang.
  • Bagus untuk mata. Yang mana ada masalah mata boleh mencuba vivix ini yang mengandungi purple carrot.
  • Merendahkan lemak jahat dalam badan.
  • Bermanfaat untuk pesakit diabetes. Kenapa? Biasanya pesakit kencing manis mengalami kerosakan pada pembuluh darah. Bila kerosakan teruk, akan menyebabkan peningkatan dalam paras gula dalam darah. Antocyanin ini akan perbaiki masalah salur darah dan menguatkannya serta memperbaiki pengaliran darah.
Melihatkan betapa banyak manfaat vivix ni maka tidak hairanlah ia juga dikenali sebagai tonik ajaib. Dalam entry yang lain saya akan kupas pula tentang manfaat vivix untuk penyakit beserta testimoni sekali. Bagi saya tidak rugi amalkan vivix kerana ia hampir mengandungi semua manfaat 1001 yang sukar nak dapat dalam produk yang lain. Hanya dengan satu botol dapat merubah segalanya.

(SUMBER: permatacintaku.blogpspot.com)

HEBAT KAN?
NAK BELI VIVIX PROMOSI BUY 6 FREE 1?
NAK BELI 2 VIVIX UNTUK FREE MEMBERSHIP?
NAK BELI SEBOTOL JE + FREE MEMBERSHIP?

Hubungi untuk konsultasi percuma & maklumat lanjut: 
--------------------------------------------------- 
Elda Malissa 
✿Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1063253 ] 
✎ PM : https://www.facebook.com/messages/healthybetteryou 
✆ Contact No | :016 303 1954 @ 0163031954 
✍ Blog: http://lovethepreciouslife.blogspot.com/ 
COD : Sekitar Sg. Petani, Seberang Jaya dan Permatang Pauh. 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **